Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο 1ο Πανελλήνιο Αγροδασικό Συνέδριο με τίτλο:

«Αγροδασοπονία: παρελθόν παρόν και μέλλον»

περισσότερα εδώ

greek agroforestry logo

 

Καλωσήλθατε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Αγροδασικού Δικτύου (ΕΑΔ).

Πρόκειται για ένα δίκτυο φίλων της φύσης και του τοπίου γενικότερα. Τα παραδοσιακά φυσικά τοπία της χώρας μας είναι μικτά, περιέχουν δηλαδή μια μεγάλη ποικιλία φυτών, ποωδών και ξυλωδών, σμιλεμένα με πολιτισμικά στοιχεία που ο άνθρωπος δημιούργησε κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης συμβίωσής του με το φυσικό περιβάλλον. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των τοπίων είναι το δέντρο, άγριο ή ήμερο, δασικό ή καλλιεργούμενο, που σφραγίζει και σηματοδοτεί το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και δραστηριοποιούμαστε.

Η ιστοσελίδα αυτή αποτελεί έναν ιστοχώρο για ενημέρωση και ανοικτή συζήτηση για όλα τα προβλήματα που συνδέονται με την προστασία, και διατήρηση των παραδοσιακών αγροδασικών συστημάτων καθώς και νέων που μπορούν να δημιουργηθούν σε ένα βιώσιμο για τον άνθρωπο φυσικό περιβάλλον.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΔΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

O συνδυασμός δένδρων και γεωργικών καλλιεργειών ή/και βόσκησης στην ίδια επιφάνεια είναι γνωστός με το όνομα αγροδασοπονία (agroforestry) και τα συστήματα που διαχειρίζονται με τον τρόπο αυτό ονομάζονται αγροδασικά. Πρόκειται για μικτά συστήματα με κύριο χαρακτηριστικό την παρουσία των δένδρων. Διαβάστε περισσότερα»

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ

Συλλογή αναλυτικών πληροφοριών για τα αγροδασικά συστήματα της Ελλάδας και προτάσεις για τη διατήρηση και αειφορική διαχείρισή τους. Παρακολούθηση των οδηγιών και κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικών με τα συστήματα αυτά. Διαβάστε περισσότερα»

ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ?

Ως μέλη του δικτύου μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι μπορεί να ενδιαφέρονται για τα αγροδασικά συστήματα όπως επιστήμονες, ερευνητές, πτυχιούχοι όλων των σχολών, φοιτητές, ιδιώτες, εκπρόσωποι διαφόρων υπηρεσιών, συλλόγων, μη κυβερνητικών οργανώσεων, αγροτικών ενώσεων και αγρότες. Διαβάστε περισσότερα»
© Copyright 2008-2018 by Greek Agroforestry Network